Praktijknieuws in verband met Corona Virus

Update Corona 21 april

Het Coronavirus heeft ons allemaal geraakt en daarmee leven we in een bijzondere en onzekere tijd.

Wij hebben zes weken geleden, op advies van meerdere mondzorgorganisaties, de keuze gemaakt om onze praktijk te sluiten om verspreiding van het virus te helpen voorkomen. We zijn opengebleven voor het opvangen van echte spoedklachten. Gelukkig hebben de meesten van u hier begrip voor getoond en dit gewaardeerd.  We zijn ons ervan bewust dat de geplande behandelingen steeds verder uitgesteld worden met alle gevolgen van dien. Ook het RIVM en de mondzorgorganisaties zijn zich hiervan bewust.

Op 21 april heeft de overheid besloten dat de regulier zorg, waaronder ook de mondzorg, weer hervat moet worden. Dit met in achtneming van de richtlijnen en eisen die reeds afgestemd zijn met het RIVM. Hierin is opgenomen wat wij naast onze standaard hygiënerichtlijnen moeten doen om u als patiënt te kunnen ontvangen en behandelen. Hieronder vindt u beknopt wat die regels en richtlijnen inhouden:

  • We moeten een 1 ½ meter afstand kunnen bieden in de wachtruimte en zoals altijd voldoende bescherming bieden door verschillende hygiënemaatregelen. Daarvoor zal tijdelijk de ingang van de praktijk anders zijn dan u gewend bent. Ook onze wachtruimte ziet er anders uit en u hoeft zich niet aan te melden. De alternatieve wachtruimte bevindt zich achter de praktijk en is buiten. De assistente komt u ophalen. Dit zal duidelijk aangegeven zijn en we verzoeken u om onze aanwijzingen hierin op te volgen.
  • Wij vragen u om niet vroeger te komen dan het afgesproken tijdstip om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Mocht u vroeger zijn, en u bent met de auto wacht dan in uw auto tot net voor de afspraaktijd.
  • Wij vragen u om uw handen te desinfecteren voordat u binnenkomt. De handdesinfectie zal bij de ingang / wachtruimte voor u klaarstaan.
  • U kunt geen gebruikmaken van ons toilet.
  • Wij zullen u geen hand meer geven.
  • Wij zullen u bij het maken van een afspraak een aantal vragen stellen (triage) die betrekking hebben op een eventueel risico op Corona.

De afspraken die gepland staan vanaf 28 april kunnen gewoon doorgang vinden tenzij u van ons telefonisch bericht krijgt. Wanneer u onderliggende gezondheidsrisico’s heeft en u geen telefoontje gekregen heeft van ons of wanneer u verkoudheidsklachten heeft ( of iemand in het gezin) verzoeken wij u om niet naar de praktijk te komen en gaan wij ervan uit dat u zelf vooraf met ons contact opneemt om de afspraak af te zeggen.

Alle afspraken die door ons geannuleerd zijn tussen 16 maart en 28 april zullen opnieuw ingepland gaan worden. Wij vragen u om ons telefoontje of mail af te wachten.

Uiteraard mag u zelf met ons contact opnemen wanneer u klachten heeft.

Wij staan met veel enthousiasme weer voor u klaar om u de zorg te geven die u verdient!

 

Team tandartsenpraktijk Schoonus

Corona update 01/04/2020

Publicatiedatum: 01-04-2020

Tandartsen en mondhygiënisten moeten stoppen met mondzorg die geen haast heeft. Dit om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Zij moeten alleen in spoedgevallen nog patiënten behandelen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vindt het belangrijk dat deze tijdelijke beroepsnorm voor de mondzorg door de beroepsgroep wordt gevolgd. ...

Lees verder over 'Corona update 01/04/2020'

Beperking tandheelkundige zorg i.v.m. Corona Virus vanaf 16 maart 2020

Binnen onze praktijk zien we ons genoodzaakt om met ingang van maandag 16 maart 2020 en in ieder geval tot 6 april 2020 de tandheelkundige zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten.

Wij volgen hierin het advies van onze beroepsorganisatie KNMT.

Onze zorg vanaf 16 maart 2020 zal als volgt zijn:

  • Geen controles en behandelingen die niet noodzakelijk zijn
  • We bieden zorg voor acute klachten volgens de richtlijnen die momenteel gelden

Indien u een urgente pijnklacht heeft, zijn we uiteraard bereikbaar. U kunt dan telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Alle reeds gemaakte afspraken zullen we op een later tijdstip gaan verzetten. Wij zullen hiervoor telefonisch of per e-mail contact met u opnemen. Dringend verzoek om ons hiervoor niet te bellen of te e-mailen.

Deze maatregelen gelden vanaf maandag 16 maart 2020.

Wij danken u voor uw begrip en wensen iedereen sterkte in deze onzekere tijd.

Met vriendelijke groeten,

 

Team tandartsenpraktijk Schoonus